söndag 29 mars 2009

nordiska trädgårdar 2009

här kommer en liten rapport från årets "nordiska trädgårdar" på älvsjömässan:

det var mycket vår i luften inne på mässan (även om vädret utanför mest bjöd på snöslask och gråväder). härligt limegrönt ihop med lila och vitt.


effektfullt limegrönt och svart i lite asiatisk-inspirerad paviljong från plantagen.


det fanns flertalet strikta, minimalistiska dammar på det asiatiska temat att beskåda på mässan också. just den här typen av damm är min personliga favorit och jag hoppas att maken och jag kan få till något liknande utanför köksfönstret framöver. maken är dessutom ganska förtjust i dessa vägghängda "öppna spisar" som man eldar med alkogelé. jag kulle inte säga nej tack jag heller.


mer asiatiskt; stenstaty och underbara små bonsaier.


och koi-karpar så klart! makens favorit.


garden aquatica hade ett underbart vackert vattenspel; en liten blodlönn i skimrande metall där vattnet strilade ner längs bladen.


det fanns massor med annat att titta på och låta sig inspireras av.


fotograf nina granath hade helt underbara tavlor på bland annat orchidéer. om det inte varit för min brist på kontanter och den milslånga kön till uttagsautomaten hade jag köpt en. eller två. :)


azalea-montern var så överdådig att den nästan såg ut att vara konstgjord. dock var det omöjligt att få med mer än en bråkdel på bild. nästa år är det rejäl vidvinkel som gäller.


helt hysterisk, rosa gräsklippare. men utan "tillbehör" skulle jag inte säga nej. :)


underbar regnskog i miniatyr; i glaslåda och utanför toaletterna.


väck inte den drake som sover; han skulle gärna få sova sött hemma i vår trädgård.


det fanns mängder med markstensutställare. maken och jag passade på att titta på grus och gångplattor till våra projekt.


både jag och maken blev lite förtjusta i den här flis-modellen av grus från markmagasinet. just nu är den en het kandidat till det vita marmorkrosset som tidigare varit på tapeten. säkerligen är den inte lika vass att gå barfota på heller. funderar mest på den lila eller gröna varianten.


så vad blev då dagens fynd? ett föga upphetsande 10-pack med "stinkpinnar" för att hålla rådjuren borta från rabatterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow, så snyggt, lite asiatisk touch på trädgården - minimalistiskt men ändå med plats för en sovande drake av sten - det vore så vackert! Det ska bli spännande och se vad som komma skall den här trädgårdssäsongen!
M v h Klöver Knekt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...