fredag 4 juli 2008

semesterplaner

maken och jag har länge pratat om att göra iordning utanför köksfönstret. min plan var att anlägga en japansk vattenspegel uppe på gräsmattan och plantera lite fina växter bredvid. makens plan var mer att bygga en stödmur och snygga upp kanten vid berget lite. jag håller med. det ser lite byggplatsaktigt ut.

efter lite efterforskning kom vi fram till att det bästa nog skulle vara att bygga muren av lecablock (så man kan hugga ur dom på baksidan för att passa in mot berget) och sen putsa i betong. men projektet växte och vi insåg att det skulle behöva terasseras och byggas två murar på grund av höjdskillnaden, samt armeras ner i berget för att muren inte ska välta när man fyller på med jord. så nu har vi nog enats om att lägga byggprojektet till en stenfirma istället. enda problemet är att det brukar vara upp till ett halvårs väntetid på sånt. :(


något vi själva däremot ska ta itu med är att göra iordning på andra sidan huset (vilket vi kom på först igår kväll). vi ska ta bort gräsmattan (som mest ser ledsen och vissen ut och växer in mellan stenarna) och det fula bygg-gruset. detta ska ersättas med vitt marmorkross och lite solitärväxter på asiatiskt vis. den lilla gången av skifferplattor skall dock få vara kvar. gruset på andra sidan huset (vid den kommande stödmuren) skall också bytas ut mot snyggare vitt så att båda sidorna hänger ihop samt att vi ska lägga ut lite gångplattor där med. på tisdag ska vi åka på inspirationsresa till molnsätra gård där vi köpte den nya trädgårdsbelysningen. :)


i min semesterplan ingår dessutom att rensa ohemula mängder ogräs samt plantera klart rabatten på framsidan med något passande. för nu är jag trött på att se det där stora gapande hålet. hur svårt ska det egentligen behöva vara att hitta något tåligt lågväxande i rosa eller lila?

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...