lördag 7 juni 2008

evolution

härom veckan upptäckte maken att något obehagligt växte inuti vårt tre månader gamla kinaskåp - en vit tuss hade dykt upp i en av lådorna. den såg ut ungefär som sockervadd. när vi tittade efter i själva skåpet fick vi något av en chock. där var det ingen tvekan om att allt inte stod rätt till.


rejäla kolonier av vad det nu var satt på insidan av ena dören. vår första tanke var mögel, vilket ju inte är helt nyttigt att ha i sin närmiljö.


men den andra dörren var angripen av gula prickar och inuti fanns spår av ett kanelliknande brunt pulver. maken läste på på internet och vi hade alla tydliga symptom på hussvamp(!). förutom den lilla detaljen att hussvamp bara växer i gamla trähus och dessutom kräver fukt och tillgång på kalk. men det var tillräckligt för att skrämma upp oss rejält. paranoida sökte vi igenom hela huset för att se om det även fanns på annat håll, men det gjorde det tack och lov inte. det verkade vara begränsat till själva skåpet i sig.


efter tre månader hade vi ju hunnit göra oss av med inköpskvittot så klart, men som tur var hade jag betalat med kort så det gick att styrka köpet med ett kontoutdrag. så sen var det bara att åka raka vägen till indori och lämna in skåpet för utredning. butikschefen hade aldrig hört talas om något liknande trots sina 10 år i branschen. inte vi heller. det som stör mig mest är att jag verkligen tyckte om det där skåpet. :(

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...