onsdag 7 maj 2008

dilemma i betong

krukproblemet har visat sig mer svårlöst än jag anade. modellen hos garden aquatica är för liten, zetas trädgård hade bara svarta och en hel dags surfande på internet gav föga alternativ. dom enda(?) som återstår är varianten från skulpturfabriken som är helt perfekta i alla avseenden - förutom priset. krukorna är gjorda i betong, går att beställa i valfri storlek, är hyfsat lätta (en 40x40x40 cm stor kruka väger bara 25 kg) och är anpassade för pallyft och pirra så de går att flytta enklare om man behöver. därtill levereras dom till hela sverige (frakt hem till ytterdörren går på ca 700 kronor).

men så var det då priset - en kruka på 40 cm kostar 3200 kr styck, 50 cm går på 3800 kr och 60 cm på 4800 kr. exklusive moms dessutom! så det landar på nästan 10.200 kr för två 50 cm krukor. och det ej inräknat eventuella blommor och träd att plantera i dom. men kanske blir det ändå billigare än att behöva lägga om hela uppfarten för att den satt sig av all oönskad trafik? frågan är mest hur svårt det är att gjuta en betongkruka av den storleken själv; att göra en form av spånskivor och sen armera med hönsnät inuti? vore ju skoj att prova...

1 kommentar:

Anonym sa...

Men herrejesses människa, tiotusen för två krukor?!? Nä, gjut dem själv istället, det är varken särskilt svårt eller dyrt, dessutom skaffar du dig värdefulla efter-katastrofen-skills.
Dessutom är det roligt, har jag hört. Och hur tufft är det inte att kunna säga: de här stora tunga prylarna gjorde jag själv! :)

kram,
/den där J.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...