torsdag 20 december 2007

projekt: varde ljus!

förra veckan hittade jag så fina cypresser hos julgransförsäljaren på hötorget och beslöt mig för att vräka de vissna sommarblommorna från urnorna utanför garaget. men eftersom jag dessutom tycker det är så väldigt fint att ha ljus i också, började sen den vilda jakten på ljusslingan. som alla förstår funkar inte riktigt en 20 meter lång ljusslinga avsedd för träd till mina små buskar. alla korta slingor jag hittade var endast för inomhusbruk och alla för utomhusbruk fanns sällan kortade än en 10-12 meter. tillslut hittade vi en hyfsat kort slinga på rustas. den fick duga.


sen hade grannen satt upp så fina ljuskransar i garagefönstren som såg hemtrevliga och välkomnande ut när man kom körande med bilen upp för backen. det ville vi också ha! men jag föreställde mig likadana elljusstakar som vi hade inomhus - smala metallpinnar i olika höjd med en liten lampa i toppen. dessa var tydligen omöjliga att uppbringa annat än i ful guldimitation. årets trend var gammeldags röda träljusstakar, kunde vi inte fatta det?! så tillslut fick jag släppa tanken och nöja mig med små silvriga "julträd" från clas ohlson.


men de var ju rätt söta de också... så nu är vi riggade och klara inför gästernas ankomst på julafton. synd bara att vi inte kan hänga någon julkrans på ytterdörren. har man en dörr i metall och glas går det ju inte direkt att spika. och idén med sugpropp funkade inte heller. den klarade inte kylan. :(

1 kommentar:

Anonym sa...

Använd fästkuddar för att sätta upp kransen då! Finns i alla limstyrkor upp till den galet starka som man sätter fast nummerplåtar på bilen med, så nåt borde väl funka för en sketen julkrans?

Tänk bara på att kudden lämnar rester efter sig när man tar bort den, ifall du är VÄLDIGT rädd om baksidan på kransen kanske det inte är rätt alternativ... eller så får du modda kransens baksida på ngt sätt genom att sätta dit ett extra lager av nånting (stabil plast? tunn kartong?) som tål stryk, köld och fästkuddar. Du är pysslig, du kommer på nåt.

Eventuella kvarvarande limrester på dörren kan du ta bort med bensin eller liknande gift efter jul.

/PysselCMYK ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...