tisdag 25 december 2007

projekt: häcken del 1

efter succéen med cypresserna framför garaget började maken och jag så smått att fundera på att byta ut den fula tujahäcken som sett sitt bäst-före-datum passera förbi någon gång under sensommaren.


ivrigt påhejade av grannen, som hävdade att man ju inte kunde ha områdets snyggaste hus men fulaste häck, hade vi i nästa ögonblick beställt och fått gratis hemleverans av 52 stycken nya cypresser som plötsligt prydde carporten där hemma. grannen lovade dessutom att hjälpa oss att gräva (så mycket längtade han efter att få se något annat än vissna bruna grenar genom köksfönstret).


men när den stora grävardagen kom (lördagen den 22 december) hade den gångna veckan bjudit på ståtliga minusgrader och tjälen vuxit sig stark och motståndskraftig. utrustade med spade, spett och sekatör gav vi oss optimistiskt ut i kylan bara för att tvingas ge upp någon halvtimme senare. en grop knappt större än ett mushål var allt vi lyckats åstakomma. så det var bara att packa in hela skocken av cypresser i vinterkläder och hoppas de höll sig varma om fötterna. sen bjöd grannen på varm choklad istället. :)


men svenska jular kan man lita på. självaste julafton bjöd på tre plusgrader och enligt väderprognosen kommer resten av veckan att klättra ända upp till plus sju. så kanske hinner vi få ner en ny häck innan nyårsnatten? *håller tummarna*

ser dessutom fram emot att få 15 härliga nummer av "allt om trädgård" i brevlådan nästa år. maken hade läst min önskelista. ;) god jul allihop!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...