lördag 29 december 2007

projekt: häcken del 2

hurra! efter fem dagar med rejäla plusgrader dygnet runt var det äntligen dags att göra ett nytt försök med att plantera nya häcken. tjälen var helt borta och jorden lagom blöt och lättarbetad. nåja, lätt för mig att säga som inte grävde. ;)


maken grävde bort de gamla vissna tujorna, grannen grävde hål för nya snygga cypresser och jag själv sprang fram och tillbaka som en skottspole och servade grabbarna med bortforsling av gamla och leverans av nya plantor. tack vare vårt eminenta teamwork fortskred arbetet med häcken i rask takt. här har vi hunnit med lite drygt halva sträckan.


ungefär 3 timmar och 45 cypresser senare hade vi grävt klart. då hade vi 7 st cypresser över, men hellre safe than sorry som man brukar säga. de har fått en tillfällig vintervila längre ner i trädgården tills jag bestämt var jag ska ställa dom. troligtvis i stora rabatten på framsidan.


högen med de gamla vissna tujorna får ligga i carporten och skräpa så länge tills det blir mars och trädgårdstippen öppnar igen.


nya häcken i sin fulla prydno! riktigt, riktigt fint blev det ju (jämför med före-bilden i inlägget nedan). evigt tack till grannen för hjälpen och påtryckningarna. :D

1 kommentar:

Dr. Günther sa...

vilken galet snygg overall! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...