tisdag 13 november 2007

beslutsångest

var på ikea igår och spanade. blev lite förtjusta i deras porslinsserie "dinera" i mörkgrått. särskilt i de allra största mattallrikarna som uppmätte hela 32 cm. kändes lyxigt och lite restaurangaktigt på nåt sätt (men självklart kan man ha dom som pizzatallrikar också). dessutom hade serien perfekta, rektangulära baguett-tallrikar! så plötsligt blev maken och jag obeslutsamma gällande vilket porslin vi vill ha. höganäs-serien är ju fin men kostar 10 gånger så mkt som den på ikea. kvalfrågan fick bli köksskåpen. åkte hem och mätte om de stora provins-tallrikarna skulle gå in... skåpen var 33 cm, precis på millimetern med andra ord!

så nu är frågan, ska vi satsa på vitt, trekantigt och dyrt porslin från höganäs. eller ska vi istället välja grått, klassiskt runt porslin från ikea för en bråkdel av summan? höganäsporslinet kommer ju troligtvis att gå att komplettera under många år framöver om man råkar slå sönder något, men å andra sidan kanske man tröttnar på trekantiga och fyrkantiga tallrikar efter ett tag och vitt är ju rätt tråkigt när vi egentligen tänkt oss svart..

1 kommentar:

Anonym sa...

Tycker nog IKEA vinner på färgen, den är så snygg, har själv köpt skålarna eftersom de är det närmaste man kan komma våra handdrejade och vi inte kom iväg i sommar heller till Blekinge och krukmakarn i Kristianopel..........
Anneli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...