söndag 14 oktober 2007

bedbugs

sängen vi beställde på boconcept i augusti dök äntligen upp i torsdags! så i fullt spöregn åkte vi till hämtlagret i spånga direkt efter jobbet och stuvade bilen full av tunga wellpappinslagna kollin. väl hemma röjde vi raskt ur sovrummet och dumpade de gamla sängarna nere i arbetsrummet (tack och lov att vi har många rum!) och med skruvdragare och monteringsanvisning i högsta hugg började vi skruva. glada i hågen tänkte vi få både säng och sängbord på plats innan vi gick och lade oss.

själva ramen gick fort att få på plats:


sen blev det jobbigare. 117 skruvar (bara av den ena sorten) plus stag och vinkeljärn skulle på plats för att hålla uppe sängram och ben:


när vi väl kommit till ribbotten började jag bli ganska rejält trött. men det var bara att bita ihop och jobba vidare. det gick ju liksom inte att gå och lägga sig och fortsätta dagen efter. och ribbotten var ingen sån där enkel historia med tygband som man är van vid från ikea. nej då, här var varje ribba fristående och skulle först pillas in i plasthållare som sen skulle tryckas fast i små skåror och skruvas fast i tvärslåarna. :


att den beklädda delen av sänggaveln dessutom var inplastad _innan_den monterades in i stålramen gjorde naturligtvis inte saken bättre. det var helt hopplöst att få bort alla små plastbitar i skarvarna och vi svor ve och förbannelse över den sadistiske person som tänkt ut den lösningen. när hela sängen väl stod på plats hade klockan hunnit bli halv ett på natten och vi hade hålllit på i fem och en halv timme! det var inte tal om att montera några sängbord också:


efteråt var hela hallen var som vanligt totalt belamrad med kartonger och frigolit. vi börjar snart bli stammisar på återvinningscentralen:


när vi på lördagen sen skulle ta itu med sängborden, upptäckte vi till vår stora irritation att vi fått fel modell! de här var med två lådor istället för en och på tok för höga för att passa sängen. *morr* efter mycket pusslande lyckades vi få alla delarna och frigolitbitarna på plats i kartongen igen, bara för att konstatera att boconcepts kundtjänst inte hade öppet på helgerna. *dubbelt morr* så på måndag måste vi knata iväg till butiken och klaga. i sämsta fall tar det ytterligare två månader innan vi får några nya sängbord. men det värsta av allt är dock att modellen vi beställde är på utgående så har vi riktig otur... nä, jag vill inte ens tänka på det!

3 kommentarer:

Erik sa...

Vi köpte jävla boconcept soffa som kostade allt smör i småland. Den var för stor för att vi skulle kunna flytta den själva upptäckte vi och upptäckte dessutom att jävla skitaffärens fraktavgift var satt i förhållande till hur mycket soffan kostade och inte hur mycket den väger! Så då rök skånes smör också. Och när vi till sist fick eländet är hålen för montering felborrade! Aldrig mer bo concept! Fast jag ska ge dom att den är snygg.

voxgirl sa...

nä, soffor ska man köpa på the one - massor med snygga modeller och bra mycket bättre priser än boconcept! vår soffa kostade typ en tredjedel av vad motsvarande soffa skulle gått på på boconcept.

snugge - futon 4 ever sa...

kommer det bilder på invigningen av sängen med?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...